smilingbornholm.dkSmilingDanmark
Visit Gudhjem Bornholm Vælg en region i menuen øverst til venstre
Gudhjem  Indbyggere: 712
Bornholm Kommune: Winni Grosbøll (S)
Kommunens Indbyggere: 40215
Større byRoenne
International Lufthavn: Copenhagen
Område: Bornholm
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre

Gudhjem Smiling Bornholm

Velkommen til Gudhjem

Gudhjem - Guds hjem på Bornholm
Besøg Gudhjem - en unik lille bjergby på den nordlige del af Bornholm med ca. 720 indbyggere (2013). Gudhjem - også kaldet "Guds hjem" - er et fast programpunkt for de fleste af Bornholms gæster, og vi kan anbefale dig at bruge mere end blot nogle få timer her, for Gudhjem er langt mere end den stejle Brøddegade med butikker, cafeer og restauranter samt havnen. Faktisk kan du få nogle oplevelser med dig hjem fra Gudhjem og det lille fiskerleje Melsted, som er helt unikke i Danmark.

Gudhjem - Danmarks eneste bjergby
Gudhjem er Danmarks eneste bjergby bygget i klippefyldt terræn fra skærgården og op ad det 48 meter høje bjergmassiv Bokul. Prøv at bestige Bokul - på toppen belønnes du af en fantastisk udsigt over byen, de røde tage, havnen og havet. Fortsæt ind i den spændende skov på den anden side af landevejen til den »hemmelige« skovsø Gråmyr med de mange smukke rød-hvide åkander. Her kan du nyde den nærmest healende stilhed, og i eftersommeren også plukke blåbær.

Holkadalen og Kaffeslottet i Gudhjem
Oppe fra højdedraget kan du dykke ned i den smukke Holkadal med de høje træer, hvor gudhjemboerne i gamle dage holdt møder og fester. Følg den bugtede grusvej op til den imponerende bygning Kaffeslottet, der knejser højt over byen, eller følg dalen tilbage ind i Gudhjem og gå på opdagelse i de smalle klippegader med mange fantastiske klippepartier, smuk natur og velholdte huse.

Smiling Bornholm Helligdomsklipperne  Gudhjem
Helligdomsklipperne på Bornholm

Salenebugten, Helligdomsklipperne, Kunstmuseet...
Naturen både nord og syd for Gudhjem er også noget helt særligt. Følger du kyststien mod Salenebugten i nordlig retning åbner der sig fantastiske vues mod Nordbornholm ­ ja, helt til Sverige i klart vejr. Fortsæt turen mod Helligdomsklipperne og Bornholms Kunstmuseum. Tilbagevejen ­ eller udvejen - kan evt. gøres med båden M/S Thor, som sejler mellem Helligdomsklipperne og Gudhjem.

Fiskerlejet Melsted
Mod syd kan du vælge to hyggelige gåture til fiskerlejet Melsted, der ligger som et andet frilandsmuseum med de mange velbevarede bindingsværkshuse, små gadeboder, velholdte haver, en hyggelig havn, sandstrand, Landbrugsmuseet Melstedgård og den gamle stubmølle, der snurrer jævnligt og er åben for besøg. For enden af Melsted Strand ligger Melsted Badehotel. Den ene vej mellem Gudhjem og Melsted er for de godt gående ad klippestien helt ude ved havet, hvor du mellem duftende kaprifolier og anden spændende kystflora snart er højt oppe og snart nede i dybe sprækkedale, inden Melsted ligger vidtåben og lige til at gå på opdagelse i. Den anden vej er »bagvejen« mellem Gudhjem og Melsted, der munder ud i Melsted Langgade, med nogle af de stejleste vejstigninger overhovedet på Bornholm. Men du belønnes med flotte gader og smukke huse, som ikke ses mage til andre steder i Danmark.

Smiling Bornholm Sol over Gudhjem

På opdagelse i Gudhjem
Tilbage i Gudhjem er der masser at gå på opdagelse i udover shopping og et stort udvalg til ganen – her iblandt fx et hyggeligt røgeri, lækker chokolade, store softice og skønne pandekager. Gudhjem byder også på den populære kokkekonkurrence ”Sol over Gudhjem”, hvor kokke i verdensklasse dyster på Gudhjem Havn og laver lækre retter af bornholmske produkter. Kokkekonkurrencens navn er naturligvis inspireret af Bornholms nationalret "Sol over Gudhjem" - røget sild på rugbrød.

Gudhjem - museernes by
Gudhjem er museernes by. Udover Landbrugsmuseet Melstedgård i Melsted finder du Gudhjem Museum i den fine gamle stationsbygning ovenfor byen med skiftende udstillinger, ofte med lokale kunstnere, og altid af høj kvalitet, og så Oluf Høst Museet i Løkkegade, hvor udstillingen af Bornholms nationalkunstner og den smukkeste have i flere niveauer bør opleves.

Besøg Gudhjem hele året
Besøg også Gudhjem om vinteren. Byens svømmehal og biograf, nogle restauranter samt karamelkogeriet Karamel Kompagniet holder åbent hele året. I efteråret kan hele familien fx nyde det sjove arrangement "Halloween i Gudhjem". Om sommeren er det bare at vælge og vrage mellem de mange tilbud i alle kategorier og prisklasser.

Besøg Christiansø fra Gudhjem
Fra Gudhjem kan du nemt besøge fæstningsøerne Christiansø med Christiansøfarten / Bornholm Express. Overfarten mellem Gudhjem og Christiansø tager blot én time - så er du klar til spændende oplevelser på Christian den V's gamle fæstning!


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK