smilingbornholm.dkSmilingDanmark
Bornholm Danmark
Bornholm  Indbyggere: 40.215
Km2: 589,38 km²  Religion: Christian
Største byRoenne
Dansk: Rønne
Indbyggere i Rønne: 13568
International Lufthavn: Nexø
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre
Bornholm er en ø beliggende i den allerøstligste ende af Danmark, i Østersøen. Bornholm kaldes også for klippeøen eller solskinsøen. Bornholm har et areal på 589,38 km² og et befolkningstal på 40.215 indbyggere 1 januar 2014.

Bornholm og solskind over Gudhjem

Smiling Bornholm

Bornholm er en ø beliggende i den allerøstligste ende af Danmark, i Østersøen. Bornholm kaldes også for klippeøen eller Smiling Bornholm - solskinsøen. Bornholm har et areal på 589,38 km² og der er 40.215 indbyggere 1 januar 2014.

Smiling Bornholm

Administrativt sorterer Bornholm under Bornholms Regionskommune som igen hører under Region Hovedstaden.

Bornholm er en del af det gamle danske kerneland Skånelandene, og er den eneste, som i dag er dansk.

Bornholm har form omtrent som et parallelogram, hvor nord- og sydkysten er ca. 40 km lang, mens øst- og vestkysten er ca. 30 km; omkredsen er 141,4 km. De tidligere bornholmske jernbaners gamle linjer er udlagt som cykelstier og snor sig gennem terrænet med svage stigninger. Den snoede linjeføring skyldes, at jernbanen skulle passere de enkelte bestyrelsesmedlemmers gårde.

De større byer på Bornholm ligger ved kysten og har en havn – med én undtagelse: Aakirkeby (der dog har en havn ved Boderne). Den største hedder Rønne og så følger ellers – med uret – Hasle, Sandvig, Allinge, Gudhjem, Svaneke og Nexø.

Se flere ATTRAKTIONER på Bornholm

 

Hent Bornholm´s cykelguide PDF

Bornholm - Velkommen til vores ø

- og velkommen til en skøn ferie på Bornholm!

smilingbornholm.dk - find masser af information og oplevelser
Her på vores hjemmeside smilingbornholm.dk vil du finde masser af spændende information om Bornholm, og frem for alt, de oplevelser, som Bornholm byder på. Find inspiration til sjove aktiviteter og events, læs om Bornholms  attraktioner og seværdigheder, find et skønt sted at overnatte, udvælg det helt rigtige spisested, læg en god shoppingrute eller find din næste outdoor-aktivitetet. Du finder det hele på smilingdanmark.dk.  Er du til Lystfiskerture eller kyst- og havfiskeri så byder Bornholm på det unikke.

Mere Bornholm
Bornholm er en fantastisk ferieø - det ved vi bornholmere allerede. Men vi er heldigvis langt fra ene om at elske øen. Hvert år får vi besøg af over en halv million mennesker, og mange af dem har været her før. Omkring 80% af vores besøgende er nemlig stamgæster, der vender tilbage igen og igen og igen.... for at få mere Bornholm!

Chare on facebookDel på Facebook
Har du lyst til at få tips og genveje til ferien på Bornholm?  og husk at sprede det glade budskab om solskindsøen - del siden med alle dine venner!

Nyheder fra Bornholm
Hvis du ønsker at være up to date med hvad der sker på Bornholm af nye tiltag, spændende events etc. så tilmeld dig vores nyhedsbrev med masser af tips til en god ferie på Bornholm. - Du kan også skrive dine rejse/ferieoplevelser her.
Læs mere om nyheder fra Bornholm

Vi glæder os til at se dig - til MERE BORNHOLM!

 


Christiansø & Frederiksø. Besøg verdens første flådebase og et imponerende fæstningsværk fra 1684.

Christiansø Kro & Gæstgiveri
Christiansø Kro & Gæstgiveri

Forkæl dig selv et par dage, oplev den helt unikke ro og autencitet, besøg Christiansø Kro & Gæstgiveri det er ren livseleksier for ens sjæl og krop, men vil du invitere familie og venner med, skal du booke i god tid, efterspørgslen er stor og der er kun 6 værelser.

Ertholmene ligger og lokker ude i horisonten nordøst for Bornholm. Øgruppen består af to beboede øer, Christiansø og Frederiksø samt fuglereservatet Græsholmen og et antal større og mindre skær.
Fra at være en samling øde klippeknolde, der stak op af havet, ændrede øerne sig til idag at være et eftertragtet udflugtsmål for turister.
Det hele startede i 1684 da Christians den V (1670 - 1699) bestemte, at der skulle bygges et forsvarsværk til flådens skibe i Østersøen. Ved freden i Roskilde 1658 havde Danmark mistet Skåne, Halland og Blekinge, det var derfor nødvendigt at kontrollere den svenske flådes bevægelser i Østersøen. På Ertholmene fandtes en naturhavn mellem to af øerne. Her byggede man fæstningen Christiansø, verdens første flåde base. Først opførtes de to karakteristiske tårne, St. Tårn på Christiansø og Lilletårn på Frederiksø.

På begge øer byggede man bastioner og ringmur mod det åbne hav. Godt skærmet bag dem ligger fæstningens mange andre bygninger. Et imponerende bygningsværk, som der blev arbejdet på under hele fæstningstiden. I havnen kunne den danske flådes skibe søge beskyttelse, hente vand og proviant samt få repareret skader under deres togter i Østersøen. I 1855 blev fæstningen Christiansø nedlagt. Tiden var løbet fra den slags forsvarsværker. Men den ligger der endnu, intakt og fortæller et stykke dansk kulturhistorie.

I de historiske kulisser eksisterer i dag et velfungerende lille civilt samfund med ca. 100 beboere. På Christiansø er der f.eks skole, kirke, fyr, posthus, bibliotek, forsamlingshus, museum, teltplads, købmand og gæstgiveri.  Læs mere om Ertholmene

Ekkodalen Bornholm
Ekkodalen

Ekkodalen Bornholm

Den store sprækkedal er kendt for sit fine ekko, men der er også en mere ukendt verden med store klippeformationer og mærkelige grotter. På vandreturen ser vi en gammel hellig kilde. Vi finder en alternativ rute over dalen og kommer forbi nogle smukke udsigter til de store nedstyrtede klipper der danner huler og grotter. Se også en borg fra vikingetiden i området

.

Aakirkeby kræmmermarked

Stort kræmmermarked på Torvet  i Aakirkeby med salg af alle slags kræmmervarer.
Stort kræmmermarked med kræmmervarer i lange baner. Her findes kræmmere fra hele Bornholm, der har alle slags varer at byde på. En god handel kan gøres med de friske kræmmere. Ved en tur langs Torvet og kræmmerne opleves den hyggelige og særlige stemning der findes i Aakirkeby.

Hammershus Smiling Bornholm
Hammershus Slotsruin Bornholm Denmark

Hammershus er en oplevelse værd

Hammershus-Udstillingen - en informativ udstilling
På den gamle slotsgård ved indgangen til Hammershus finder du den meget informative Hammershus-Udstilling om Nordeuropas største borgruin - Hammershus.

Ærkebiskoppen af Lund
Hammershus-Udstillingen fortæller i ord og billeder om Hammershus, der blev opført af ærkebiskoppen i Lund i begyndelsen af 1200-tallet. Her finder du også flere modeller af hele fæstningsanlægget og mange detaljer fra borgen. Du kan også prøve en rustning - men hold fast, den er nemlig tung!

Se samtidig Hammershus live
Når du har besøgt Hammershus-Udstillingen skal du naturligvis også se selve Hammershus live. Der er gratis adgang til den fantastiske ruin - og så får du tilmed en flot udsigt til Sverige på en klar dag.

Smiling Bornholm Sol over Gudhjem

Silderøgerierne i Hasle. Søndre Bæk.

Fra havets sølv til guld. Ved de gamle museums røgerier i Hasle vil der på en levende måde blive fortalt om den bornholmske silderøgnings historie og fremvist de gamle museumsrøgerier. Vi ser det historiske miljø og der vises hvordan sildene bliver røget med rigtig brænde og det færdige resultat - de gyldne røgede sild. Fra tysk sildemarked i middelalderen til en levende by med mange silderøgerier – og tiden i dag med problemer for Østersøens fiskeri. Naturligvis fortælles også om baggrunden for navnet: ”Sol over Gudhjem”. Der er en røget sild på rugbrød med en æggeblomme. Den kan naturligvis også købes i restaurationen her – men kaldes for ”Sol over Hasle”.

 

 

Bornholms Middelaldercenter Rollespilsuge 42

Hvem er det for?

Rollespilsugen er primært for børn i alderen 6-15, men alle er velkomne. Det betyder, at du er velkommen til at deltage om du er otte år, sytten år eller i halvtredserne, men det er børnene der er i centrum.Nordsjælland - Kunstmuseet Louisiana, Humlebæk

Hvad skal du have med?
Vi sørger for, at der er rollespilsudstyr du kan låne, hvis du ikke selv har, men derudover er der et par ting som du skal have med for at få en god dag.

- Tøj, der passer til årstiden! Gode sko, varmt tøj og tørre sokker er en god ide.
- Madpakke og noget at drikke – eller penge til at købe lidt at spise i vores kiosk, for ellers bliver det en lang dag.
- Din billet – eller 200 kr. til at købe en billet ved indgangen.
- Godt humør! Så tager vi os af resten.

Hvad kan du spille?
Du kan spille med på et af de to helte-hold

Til Rollespilsugen er der to helte-hold, som hver ledes af en professionel rollespiller. Vælger du at spille med på et af de to hold kan du låne kostume og våben og der bliver sørget for, at du har en sjov oplevelse i løbet af dagen. Du må gerne have dit eget rollespilsudstyr med også, men du får ved dagens start udleveret en simpel uniform i den farve, der passer til dit hold – og mangler du våben kan du låne af os. Hvilke hold der er skifter efterhånden som historien udvikler sig, for i kampen om Holmbrons krone kan der jo ske et par dødsfald undervejs!

Du kan lave dit eget holdNordsjælland - Kunstmuseet Louisiana, Humlebæk
Du må også gerne lave dit eget hold sammen med en gruppe venner eller med din familie. I er stadig velkomne til at låne simple kostumer og våben af os, men det betyder, at der ikke er nogen der sikrer jer en god oplevelse. Det kan I selvfølgelig selv sørge for, og der sker masser af spændende ting under rollespillet, men med mindre I har spillet en del rollespil før vil vi ikke anbefale at I laver jeres eget hold. Hvis I har lidt erfaring kan det dog være en sjov måde at deltage i Rollespilsugen på – og hvem ved? Måske bliver en af jer konge for et år!

Du kan spille med som enkeltperson
Nogle rollespillere kan godt lide at komme som noget særligt og vandre rundt for sig selv og skabe spændende oplevelser for andre. Er du en af dem er du selvfølgelig meget velkommen – bare tag kontakt til os først, så vi kan gøre dig til en del af historien. For der er naturligvis plads til en ensom skjald, en blodtørstig troldejæger eller en gammel heks. Bare vi får snakket sammen først! Kunne du tænke dig at spille med som enkeltperson, så skriv til os på info@rollespilsakademiet.dk.

Hvad handler historien om?
Hvert rollespil har sit eget tema, men de foregår alle sammen på det samme sted (Bornholms Middelaldercenter) og i samme eventyrverden. Historien handler om Den Store Dyst, som er en konkurrence mellem folkeslag om hvem der skal have overherredømmet over den magiske ø Holmbron (virkelighedens Bornholm) det næste år. Den Store Dyst danner rammefortællingen for de fem rollespil, som hver handler om en dyst i sig selv.

Ildens Dyst udspilles mandag og handler om evnen til at tænde flammen i hjertet hos sine fæller.

Vandets Dyst udspilles tirsdag og handler om næstekærlighed og personlige ofre.

Jordens Dyst udspilles onssdag og handler om at være viljestærk og ubøjelig overfor modstand.

Vindens Dyst udspilles torsdag og handler om at frembringe skønhed og om, at blive hørt.

Kronens Dyst udspilles fredag og afslutter historien med et spektakulært klimaks.

Rollespillene er opbygget sådan, at de fungerer som selvstændige fortællinger, men at du får dig en ekstra oplevelse hvis du er med til alle fem rollespil, som gør det værd at være 5-dages-deltager.

Læs mere på https://bornholmsmiddelaldercenter.dk/


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK