smilingbornholm.dkSmilingDanmark
Lystfiskeri Bornholm Sport Fritid i Bornholm lystfiskeri Familie Børn Rønne
Turistattraktioner Kategori: Sport Fritid
lystfiskeri Familie Børn
Hvad kan jeg se i Rønne  Læs mere om Bornholm
Region Hovedstaden
Lystfiskeri Bornholm Rønne lystfiskeri Familie Børn Bornholm
 Page: 1
[1]   >
Lystfiskeri Bornholm
 Rønne

Lystfiskeri på Bornholm

Bornholm er kendt som solskins-øen og de danske børnefamiliers ferie-ø. De hyggelige små byer, rokkestenen, ekkodalen korsriddernes rundkirker og Bornholmernes hofret - røget sild.

Lystfiskeri Bornholm
Lystfiskeri Bornholm

Men Bornholm er meget mere end magelig børnefamilie ferie-ø. Bornholm har en vild og utæmmet natur, som Danskerne ellers rejser langt op i Sverige / Norge for at møde. Øen er nedfældet i granit, der giver varierede kyster og ekstreme dybder helt ind under land. Beliggende midt i Østersøen, der altid er spædet op af ferskvand,  så både laks og havørred boltrer sig i vandet sammen med torsk, sild og makrel. Det tynde saltindhold gør at der står fisk helt ind om kysten året rundt, og de vildtlevende havørreder spiser året rundt, døgnet rundt.

Som det eneste sted i Danmark, er ørredstammerne helt uberørte, så det er ikke udsætningsfisk man lander, men ægte selvbestaltede havørreder.

Ferskvandsfiskeri på Bornholm
Ferskvandsfiskeri på Bornholm

Ferskvandsfiskeri på Bornholm

Selvom Bornholm primært er kendt for sit kyst- og havfiskeri, så tilbyder øen også et fantastisk fiskeri i ferskvand.

Bornholm har et væld af moser, stenbrudssøer, vandhuller, damme og vandløbsstrækninger, der blandt andet fungere som gydevande for de attraktive ørreder. Langt de fleste ferske vande er dog dele af privatejet jord, men henvender man sig høfligt er der stadig en del lodsejere der tillader fiskeri i deres søer.

Selvom det lyder godt med ørred åvand, så er de Bornholmske åer enten fredet i den periode der går fisk i dem, eller de er udtørrede. Det betyder at selvom Bornholm på kortet ser ud til at kunne tilbyde å-fiskeri, så er det praktisk ikke noget der kan lade sig gøre.

Sortimentet af ferskvandsfisk i Bornholm, minder om resten af det danske land. Det er gedder, aborre, suder, karper og naturligvis krebs. Fiskegrejet der skal til, minder også om det vi kender til og der er heller ikke nogle specielle tricks - hvis vi altså lige ser bort fra at spinne fiske efter gedde med fersk sild. Fisker man med jerkbait efter gedde, er det nøjagtigt ligeså effektivt som alle andre steder, og de fleste jerkbait-fiskere vil nok hævde at metoden er alle andre metoder overlegen.

Da de mange små søer er lukkede er de ret oplagte til at dyrke sin flydering. Fra flyderingen kan man bevæbnet med en fluestang,  fiske efter gedder. Geddefiskeri med fluestangen er blevet ret populært. Man binder en stor flashflue for enden, og når man kommer fra søsiden, kan man præcisionsfiske alle de mest oplagte skjulesteder for en gedde. En gedde på det lette fluegrej, er en kamp til stregen.

Karpefiskeriet har også bredt sig til Bornholm. Alle karper er importeret, mere eller mindre legalt til øen, til karpefiskernes store fornøjelse. Nu kan man altså nyde solnedgangen, over de hårde klipper og den stille mørke Bornholmske nat, med karpestængerne i vandet og kamplystne kæmpekarper i søen.

De små vandhuller er på mange måder ideelle til familiefiskeri. Et par grene, lidt snøre, en prop og lidt brød fungere stadig til både aborre og skaller. En spand med lidt vand, og børnene kan nærstudere fangsten, inden den sættes ud igen.

Lystfiskeri Bornholm
Fiskeri efter havørred på Bornholms meget varierede kyst

Kyst fiskeri Bornholm

Kystfiskeri på Bornholm er noget af det mest varierede i Danmark. Der bydes på den vildeste og mest rå natur og det kan nåes med en fiskestang. Bornholm byder på lange flade sandstrande med Nordeuropas fineste sand, som tobis kan vælte sig i, men Bornholm byder også på rå urørte klippeformationer, der giver fiskedybder på op til 10 meters dybde, indenfor  fluefiskerens rækkevidde.

Ferskvandsfiskeri på Bornholm
den smukke og vilde nordkyst på Bornholm

Bornholms kyster er allerede kendt og anerkendte som værende et af de allerbedste hotspots, når det kommer til fiskeri efter havørred. Udover den anselige mængde liv i vandet, er de Bornholmske havørred alle vildfisk, der er født og opvokset på Bornholm. De mange vandløb, bække og åer der løber inde fra øen og ud i vandet har så flot en ørredproduktion, at det er forbudt at udsætte tamfisk - som det eneste sted i Danmark. 

Bornholm er bedst kendt for sit havørredfiskeri i de mere kølige måneder, hvor havørrederne både trives og spiser løs grundet det brakke vand omkring øen. Netop fordi østersøens saltindhold er så lavt, får ørrederne aldrig problemer med saltbalancen - uanset hvor koldt det end måtte blive.

Lystfiskeri Bornholm
Havørred fanget på flue ved bornholms kyst

Bornholms kyster variere fra de sydlige meget smukke sandstrande, der afgiver de bedste og flotteste fisk i vinterhalvåret, til de rå klippefyldte og dybe kyststræk nordpå, hvor havørreden søger de kolde dybder om sommeren.

Vi har fundet nogle af de mest populære hotspots, og nogle få relative ukendte fiskepladser, og har beskrevet dem, men sandheden om Bornholm er, at den ekstremt varierede kyst holder på rigtig mange fiskepladser, af meget  varieret art, så det langt hen ad vejen bare drejer sig om at holde øjnene åbne, og forsøge sig frem - da Bornholms kyster byder på uanede mængder fiskepladser, og der tilmed en sjældent gang er flotte laks,  helt inde i kasteafstand, gør ikke spændingen mindre.

.


Hammershus Slotsruin AllingeHammershus Slotsruin Allinge

Med sin enestående placering på en klippeknude ud mod Østersøen har Hammershus gennem århundreder været et vartegn for Bornholm.....
lystfiskeri Familie Børn Allinge Bornholm

Bronzealderen og helleristninger AllingeBronzealderen og helleristninger Allinge

Bornholm indtager en særstilling i Danmark, når det drejer sig om vidnesbyrd fra bronzealderen. Her finder du den største koncentration af bautastene og hellerist­ninger....
lystfiskeri Familie Børn Allinge Bornholm

Ertholmene Christiansoe ChristiansøErtholmene Christiansoe Christiansø

Ertholmene ligger og lokker ude i horisonten nordøst for Bornholm. Øgruppen består af to beboede øer, Christiansø og Frederiksø samt fuglereservatet Græsholmen og et antal større og mindre skær. ....
lystfiskeri Familie Børn Christiansø Bornholm

Helligdomsklipperne på Bornholm GudhjemHelligdomsklipperne på Bornholm Gudhjem

Besøg Helligdomsklipperne på Bornholm. Gennem årtusinder har brændingen....
lystfiskeri Familie Børn Gudhjem Bornholm

Page: 1
[1]   >